Kıbrıs

Dünya

Antik Side’deki Apollon Tapınağı tablolarla hayat buldu

Manavgat Belediyesi Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, dünya sanat tarihine damga vuran ünlü ressamların eserlerini, Antik Side’deki Apollon Tapınağı önünde canlandırdı.

29 Mayıs 2022 Saat: 13:32
Antik Side’deki Apollon Tapınağı tablolarla hayat buldu
Antik Side’deki Apollon Tapınağı tablolarla hayat buldu

Antik Side’deki Apollon Tapınağı tablolarla hayat buldu

Manavgat Belediyesi Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, dünya sanat tarihine damga vuran ünlü ressamların eserlerini, Antik Side’deki Apollon Tapınağı önünde canlandırdı. Miniklerin “Tablolar Hayat Buluyor” etkinliği turistlerin de büyük ilgisini çekti.

Manavgat Belediyesi Çolaklı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, “Tablolar Hayat Buluyor” projesi kapsamında Antik Side’deki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı’nda “Sanat Sokağı” etkinliğini düzenledi. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen belediye başkan yardımcıları, müdürler, veliler, belediye eğitim kadrosu, kreş çalışanları katılırken, yabancı turistler de katılarak uzun süre izledi. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek olan program, ilk olarak dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergilenmesi seremoni yürüyüşü ile başladı. Öğrenciler, dünya sanat tarihine damga vuran Osman Hamdi Bey, Jan Vermeer, Leonarda Da Vinci, Salvador Dali, Pablo Picasso, Bob Ross, Fikret Mualla, Van Gogh, Raffaello Sanzio, Şeker Ahmet Paşa, Sabri Berkel gibi sanatçıların tablolarını ve eserlerini, sanatçıları canlandırarak sergiledi.

Hem öğrendiler hem canlandırdılar

Dünya sanat tarihine yön veren ressamların eserlerini, meydana geliş öyküleri ile canlandıran minikler, etkinliği giydikleri kıyafetler ve tablolar ile canlandırdı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin canlandırdıkları ressamların kostümlerini ile Apollon Tapınağı önünde yürümesi renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Sanat etkinliğine günler öncesinden büyük bir heyecanla hazırlanan çocuklar, ressamların fotoğraflarının yer aldığı pano ve görsellerle Apollon Tapınağı önünde gösteri de yaptı. Kaplumbağa terbiyecisi Osman Hamdi Bey’in tablosu, Jan Vermeer’in İnci Küpeli Kız ve Süt Döken Kadın resmi, Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Bob Ross’un Çingene Kız’ı, Van Gogh’un Ağlayan Çocuk eseri, Antik Side’nin tarih kokan atmosferinde, en beğenilen eserler arasında yer aldı.

 

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Adnan zanburkan 29.05.2022 14:17
Bütün katılımcıları kutluyorum
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız