Kültür Sanat

Festivalin kapanışı için Kadıköy sokaklarındayız

Garanti BBVA'nın sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali'nin son haftasında, müzikseverleri şehrin çeşitli mekânlarında farklı müzik türleri arasında dinamik bir festival rotası bekliyor.

14 Temmuz 2024 Saat: 13:15
Festivalin kapanışı için Kadıköy sokaklarındayız
Festivalin kapanışı için Kadıköy sokaklarındayız

Festivalin kapanışı için Kadıköy sokaklarındayız

31. İstanbul Caz Festivali'nin son haftasında, müzikseverleri şehrin çeşitli mekânlarında farklı müzik türleri arasında dinamik bir festival rotası bekliyor.

+1'li Gece Gezmesi

18 Temmuz Perşembe

Dorock XL, Moda Sahnesi, Kadıköy Sineması ve Kadıköy Sahne

Gösteri Destekçisi: +1

Dört farklı mekânda, 10 konserin gerçekleştirileceği etkinlikte, müzikseverlere ışıl ışıl Kadıköy sokaklarında iyi müziğin peşinde adımlamak düşüyor. Hollandalı müzisyenler Thomas Azier ve Baby's Berserk, synthwave'den post-punk'a uzanan Brek, alternatif müzik sahnesinin önemli ismi Korhan Futacı ve saykedelik folk, caz müziğiyle Gevende ve daha fazlasıyla birbirinden özgün performanslar festivalin son gecesini bir kapanış partisine çevirecek.

 




Şimdiden yerinizi alın

İKSV tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda 22 Ekim - 19 Kasım 2024 arasında düzenlenecek, programı Mehmet Birkiye'nin küratörlüğünde hazırlanan 28. İstanbul Tiyatro Festivali, Türkiye'den ve dünyadan birçok yapımı tiyatroseverlerle buluşturacak. İki büyük yapımın önden duyurulduğu festival programının tamamı eylül ayında açıklanacak.

Thomas Ostermeier ile topluluğu Schaubühne Berlin, 10 yılın ardından festivale bir başyapıtla dönüyor. Dünya sahnelerini kasıp kavuran ve Ostermeier'in ifadesiyle "uygar bir toplumda asla gerçekleştirmeyi göze alamayacağımız en karanlık arzularımızı sahneleyen" oyun, izleyicilere üzerine düşünecekleri çok şey sunuyor.

Japonya'nın evrensel kültür mirasına hediyelerinden butoh dansının en çarpıcı örneklerinden "Utsushi", insan doğasının gizemlerine eğilen bir koreografi sunuyor. Bu dans türünün tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi edinmesini sağlayan Sankai Juku topluluğu, ilk kez Türkiye'ye geliyor.

 

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu için açık çağrı

Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nin 19'uncu edisyonu gelecek yıl 10 Mayıs–23 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Bienaldeki Türkiye Pavyonu'nun koordinasyonunu üstlenen İKSV, sergide yer alacak projeyi belirlemek amacıyla bir açık çağrı yapıyor.

Son başvuru tarihi 11 Eylül 2024.

 

Arama Konferansları yedi bölgede gerçekleştirildi

İKSV'nin Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında düzenlenen Arama Konferansları, 25 Nisan-13 Haziran tarihleri arasında Mersin, Bursa, İzmir, Konya, Ordu, Tunceli ve Diyarbakır'da düzenlendi. Arama konferanslarını Türkiye genelinde toplam 52 şehirden 314 kişi takip etti.

Çalışmalar esnasında toplanan somut öneriler, Prof. Dr. Füsun Üstel'in hazırlayacağı ve 2025 yılında yayımlanacak politika metnine de temel oluşturacak.

"İKSV ile İstanbul'dan Sevgilerle" video serisinin yeni bölümü yayında

İKSV ve YouTube işbirliğiyle hayata geçirilen video serisi, 10 değerli sanatçının, İstanbul'un dört tarihi ve kültürel mekânında gerçekleştirdiği performansların yanı sıra sanatçılarla yapılan özel söyleşileri içeriyor. Serinin üçüncü performansında Büyük Ev Ablukada'nın sesi Santralistanbul'dan yükseliyor.

 

İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından opera dünyasının yeni yıldızlarını belirlemek üzere yola çıkan 10. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın çeyrek finalistleri açıklandı. Türkiye dahil 17 ülkeden 43 yarışmacı, 22-27 Eylül 2024'te İstanbul'da gerçekleştirilecek final serisine katılmaya hak kazandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız