Kültür Sanat

İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor

İstanbul Tiyatro Festivali, Kent Oyuncuları geleneğinin önemli temsilcilerinden,5 uluslararası, 14 yerli oyundan oluşan bir programla tiyatroseverleri karşılamaya hazırlanıyor.

20 Ekim 2024 Saat: 10:40
İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor
İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor

İstanbul Tiyatro Festivali Başlıyor

Festival başlıyor

İstanbul Tiyatro Festivali, Kent Oyuncuları geleneğinin önemli temsilcilerinden, hem oyuncu hem yönetmen kimliğiyle pek çok ödülle onurlandırılan Mehmet Birkiye'nin küratörlük döneminin ilk yılında, 5 uluslararası, 14 yerli oyundan oluşan bir programla tiyatroseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Bu yıl 28'incisi düzenlenen festival, edebiyatımızın dehalarından Melih Cevdet Anday'ın, külliyatındaki önemine rağmen bugüne kadar nadiren sahnelenmiş Müfettişler'i ile açılışını yapıyor.

Müfettişler

Maximum Uniq Hall

22, 23 Ekim 

Engin Hepileri'nin rejisi bu saklı hazineye çağdaş bir bakış açısıyla yaklaşıyor; Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay absürtlüğün içindeki gerçekliği ve netliği son derece başarıyla aktaran oyunculuklar sergiliyor. 

Loop

Alan Kadıköy

23, 24 Ekim 

Festival için ilk kez bir araya gelen Ebru Nihan Celkan ve Nagihan Gürkan'dan Ali ile birlikte Berlin'e taşınan Umut'un belirsizliklerle dolu yolculuğu.

Utsushi

Zorlu PSM

24, 25 Ekim 

Japonya'nın evrensel kültür mirasına en çarpıcı hediyelerinden biri olan butoh dansının büyüleyici, şaşırtıcı ve insanı derinden etkileyen dünyası.

GeceDiyarı

Alan Kadıköy

26, 27 Ekim 

Yazdığı her oyunla gündem olan Mayenburg'dan, babalarından kalan evde A. Hitler imzalı bir resim bulan kardeşlerin hesaplaşma hikâyesi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız