Uluslararası Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum’un dördüncüsü, Oasis AVM’de açılış töreniyle başladı.
IV.Uluslararası Peynir Festivali Bodrum’da başladı
Uluslararası Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum’un dördüncüsü, Oasis AVM’de açılış töreniyle başladı.
Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve sponsorların destekleriyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum’da, Anadolu’nun farklı yörelerinde üretilen lezzetli ve yöresel peynir çeşitleri katılımcıların beğenisine sunuldu.
Uluslararası Peynir Festivalinin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve organizasyon ile ilgili bilgiler veren Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği Basın Sözcüsü Eren Artu, “Festivalimize katılan 25 üreticimiz, 4 kooperatifimiz, 2 büyükşehir belediyesinin getirdiği tezgahlarında 160’dan fazla peynir çeşidini tatma ve dilerseniz satın alma imkânı bulacaksınız. Bu olağanüstü gastronomik çeşitlilik her peynir festivalinde bizi yeniden heyecanlandırıyor. Bu zenginliği sizlerle buluşturmanın mutluluğu bu heyecana eşlik ediyor. Burada doğal yöntemlerle üretilmiş, doğaya ve çevreye zarar vermeyen peynir üreticilerimizin ürünlerini sergilemekteyiz. Festivalimizin temel amaçlarından birisi de küçük ölçekli peynir üreticilerini desteklemek, onları tanıtmak ve seslerini daha iyi duyurabilmelerine yardımcı olmak. Festivalimizde bunun dışında birçok etkinlik, atölye, söyleşi ve kültür etkinlikleri gerçekleştirilecek. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bodrumlu Belediye Başkanı olarak doğal gıda ile beslendiklerini ve bunun sağlıklı yaşam için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Aras, sözlerine şöyle devam etti:
Bodrum çok zengin, hala tarımla uğraşmış toprakta yorulmuş insanların yaşadığı bir bölge. Oraları desteklemeye çalışıyoruz. İnsanların potansiyelinin farkına varması lazım. İklim krizi ve karbon salınımı şu anda dünyanın önündeki en büyük tehdit, bunun için biz uzağa gitmeyeceğiz. Yerelde üretip yerelde tüketeceğiz. Yani Karaova’da, o güzel topraklarımızda üretelim, Bodrum’da tüketelim. Dışarıdan buraya sebze, meyve getirmeyelim. Onun için biz, bunları desteklemeye çalışıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından festivalde emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Gerçekleştirilen Temel Devran defilesi ve folklor gösterisinin ardından Başkan Aras ve beraberindekiler, festival alanında bulunan stantları ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.
Peynir üreticilerinin birbirinden güzel ve lezzetli stantları, Oasis AVM’de 7-10 Nisan 2022 tarihleri 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor
Türkiye dâhil 160 ülkeden milyonlarca destekçisi olan Slow Food organizasyonunun Bodrum Birliği olan Yaveş Gari gönüllüleri tarafından düzenlenen festivalde ayrıca atölyeler, gezi ve tadım etkinlikleri olacak. Yöresel ürün tezgâhlarının kurulacağı festival alanında söyleşi, seminer ve eğitimler düzenlenirken kitap imza günleri de gerçekleştirilecek.