Festival Fuar

lojistik sektörünün yeni fuarı geliyor

Yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünün Türkiye’deki en yeni fuarı

14 Temmuz 2024 Saat: 13:46
lojistik sektörünün yeni fuarı geliyor
lojistik sektörünün yeni fuarı geliyor

lojistik sektörünün yeni fuarı geliyor

75 yılı aşkın süredir global ticari fuarlar düzenleyen Deutsche Messe‘nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey ile istif makinaları sektörünün çatı kuruluşu İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) yeni bir iş birliğine imza attı. Yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünün uçtan uca çözümlerini kapsayan Türkiye'nin tek fuarı HOW-Hub of Warehouse 18 – 20 Eylül 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde Hannover Fairs Turkey tarafından, İSDER iş birliği ile düzenlenecek.

Teknolojik gelişmelerin sonucu online ticaretin artmasıyla birlikte Türkiye'nin iç lojistik ve yeni nesil depo sistemleri pazarı hızla büyümeye devam ediyor. Son 5 yılda hızla büyüyen Türkiye depo sistemleri ve lojistik pazarının, 2028 yılında 1,8 trilyon TL'ye ulaşacağı öngörülüyor. Bu büyüme, küresel rotalardaki değişiklikler, artan talep ve Türkiye'nin üretim merkezi olarak önem kazanması gibi faktörlerle tetikleniyor. Buradan hareketle 75 yılı aşkın süredir dünya çapında ticari fuarlar düzenleyen Deutsche Messe, Türkiye’de yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörlerinde çığır açacak bir yeniliğe daha imza attı.

Deutsche Messe AG’nin Türkiye’deki fuarlarının planlanması, organizasyonu ve uygulamasından sorumlu olanHannover Fairs Turkey’nin İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) iş birliği ile düzenleyeceği HOW-Hub of Warehouse Fuarı’nın iş birliği protokolü, Hannover Fairs Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar ve İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş tarafından imzalandı. Yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörünün uçtan uca çözümlerini kapsayan Türkiye'nin en yeni fuarı HOW-Hub of Warehouse, 18-20 Eylül 2025 tarihleri arasında Hannover Fairs Turkey tarafından, İSDER iş birliği ile İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

HOW-Hub of Warehouse Fuarı sektörümüz için önem arz ediyor

HOW-Hub of Warehouse Fuarının imza töreninde konuşan İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş; şunları söyledi: “Beklentilerimizin de üstünde büyümenin yaşandığı sektörümüzde 2023 yılının ihracatı, 2022 yılına göre yüzde 23,1’lik bir artış göstererek, 771 milyon dolar seviyelerine çıkmıştır. İstif makinaları sektörünün bütünleyici alt sektörleri dâhil edildiğinde bu rakamın yaklaşık olarak 1 milyar dolar seviyelerine ulaştığını söyleyebiliriz. Ülkemizin ihracatına katkı sağlayan fuarlar, sektörümüz ve birliğimiz için önem arz ediyor. İSDER olarak HOW-Hub of Warehouse fuarının ana gündemi olan ‘’İntralojistik için Yeni Eğilimler ve Dijitalleşme’’ ve ‘’Enerji Verimliliği- Karbon Nötr Çözümleri’’ konularını çok önemsiyoruz. Fuar, ülkemizin ihracatına katkı sağlayarak sektörümüz ve birliğimiz için önem arz ediyor.

 “Yeni Nesil Depo sistemleri ve iç lojistik firmalarını bir araya getiren bir platform olacak”

Fuarın yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektöründe Türkiye'deki tek organizasyon olacağını belirten Hannover Fairs Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar, “Dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe AG’nin Türkiye’deki fuarlarının organizasyonlarını sürdüren Hannover Fairs Turkey olarak organize ettiğimiz ticari fuarlar ile birçok farklı sektörde firmaların uluslararası arenaya açılmasına ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sunuyoruz. Bu noktada HOW-Hub of Warehouse; Malzeme Taşıma Teknolojileri, Depolama ve Raf Sistemleri, Depolar ve Operasyonlar için Paketleme Teknolojileri, Yazılım ve Otomasyon Çözümleri, Depo Çözümleri, Robot Teknolojileri, Robot ve Mobil Otonom Araçlar (AGV, AMR) ana ürün gruplarında, yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörlerinin ürün ve çözümlerini kapsayacak. HOW-Hub of Warehouse Fuarımızda intralojistik sektörünün geleceğine dair bir bakış sunacağız. Dünyanın birçok yerinden güçlü tedarik ve satın alma profesyonelini ağırlayarak hem katılımcılarımız hem de ziyaretçilerimiz için yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağız. Fuar, ziyaretçilere sektördeki lider firmalarla bir araya gelebilecekleri ve faaliyetlerini geliştirebilecekleri bir platform sunacak. Türkiye'nin tek uçtan uca iç lojistik çözümlerini kapsayacak HOW-Hub of Warehouse fuarı ile tüm sektör paydaşlarına en son teknolojilere ve yeni ürünlere erişim imkanı sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Deutche Messe fuarın küresel başarısına katkı sağlayacak 

Deutsche Messe 100’den fazla ülkede geniş bir global ağa sahip olması, etkin satış ve pazarlama kanallarının kullanımıyla fuarın küresel başarısına önemli katkı sağlayacak. Deutsche Messe tarafından Çin, Avustralya, Singapur ve İtalya gibi birçok kıta ve ülkede düzenlenen CeMAT Fuarları; lojistik, taşıma teknolojileri ve tedarik zinciri yönetimi alanlarındaki küresel başarı ve yenilikçi yaklaşımlarını, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan HOW-Hub of Warehouse Fuarında sergileyerek; sektördeki üstün tecrübelerini Türkiye pazarında göstermiş olacak. HOW-Hub of Warehouse, yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörlerinde en son gelişmeleri ve yenilikçi yaklaşımları arayan profesyoneller için vazgeçilmez bir etkinlik olacak.

Deutsche Messe başta Çin, Avustralya, Singapur ve İtalya gibi birçok kıta ve ülkede CeMAT çatısı altında düzenlenen ve lojistik sektörünü kapsayan fuar markaları ile lojistik, taşıma teknolojileri ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında organizasyonlara imza atıyor. Deutsche Messe küresel başarı ve yenilikçi yaklaşımlarını, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan HOW-Hub of Warehouse Fuarında sergileyerek; sektördeki üstün tecrübelerini Türkiye pazarında göstermiş olacak. HOW-Hub of Warehouse, yeni nesil depo sistemleri ve iç lojistik sektörlerinde en son gelişmeleri ve yenilikçi yaklaşımları arayan katılımcı ve ziyaretçiler için vazgeçilmez bir etkinlik olacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız