Gastronomi

Milas Köftesi Coğrafi İşareti aldı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başvurusu yapılan Milas Köftesi, coğrafi işaretini aldı.

28 Ağustos 2024 Saat: 08:58
Milas Köftesi Coğrafi İşareti aldı
Milas Köftesi Coğrafi İşareti aldı

Milas Köftesi Coğrafi İşareti aldı

Milas’ın geleneksel ürünlerinden Milas El Halısı, Milas Çekişke Zeytini, Milas Tepsi Böreği, Milas Ekşili Köftesi, Milas Vekilharcı, Milas Kanlı Kavurması, Milas Çaykaması, Milas Çıntar Kavurması, Milas Zeytinyağ Sabunu, Milas Ciğer Kavurması da daha önce coğrafi işaret almıştı.Milas Zeytinyağına ve Milas Yağlı Zeytinine  Avrupa Birliğinden coğrafi işaret alan MİTSO son olarak Milas Köfteside coğrafi işaret almayı başardı.

Milas’ın markalaşması kapsamında çalışmalarını sürdüren MİTSO, Milas Köftesi mahreç türü coğrafi işaret tescil işlemlerini tamamlayarak coğrafi işaretli ürün sayısını 13’e çıkardı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ‘’Milas’ın değerlerine değer katıyoruz markalaştırıyoruz. Milas’ımızı marka yapmak için uğraşıyoruz sırada bekleyen 7 tane daha  ürünümüz var. Kısa sürede onların da coğrafi işaret tescillerinin onaylanacağını umuyoruz. Ayrıca yeni coğrafi işaret başvurularımız da olacak.’’ dedi

Milas Köftesi Tarifi:

Kullanacağımız kuru soğanı iyice rendeleyip suyu sıkıyoruz, kıymayı, karabiberi, tuz ve galeta ununu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Köftelerimizi güzelce unluyoruz ve her yerini unlamayı unutmuyoruz. Bir tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz. Kızgın olan yağa unladığımız kıymaları atıp kızarttıktan sonra havlu peçeye koyuyoruz ve fazla olan yağını çektiriyoruz. Kullanacağımız nohutları daha önceden haşlayıp kabuklarını soymamız bizim için daha kolay olacak. Bir Derin tencereye tereyağını koyup eridikten sonra salçamızı ekliyoruz. Salçanın rengi koyulaşınca domateslerimizi ve nohudu ekleyip 3-4 dakika daha pişiriyoruz. Karışımın üzerine çıkana kadar su ekliyoruz, eklediğimiz su kaynamaya başlayınca köftelerimizi ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz. En son olarak limonların suyunu ve sarımsakları dilimleyip ekliyor ve 3 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Malzemeler:

Yarım Kilo kıyma 1 Tane Kuru Soğan 2 Yemek kaşığı (50 gr) Galeta Unu 1,5 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 2 Yemek kaşığı Salça 2 Tane Domates 2 Tane limonun Suyu 2 Yemek Kaşığı (25 gr) Tereyağı 4 Diş Sarımsak 1 Çay kaşığı Tuz ve Karabiber

Kızartmak İçin: 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız