Turizmin Oscarı olarak kabul edilen FİJET'in “Altın Elma” ödülü Tarsus’a verildi
Tarsus “Altın Elma” ödülü ile Taçlandırıldı
Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) ile Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TYGD)’nin işbirliğinde düzenlenen törenle “Altın Elma” ödülünü Tarsus aldı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a “Altın Elma” ödülünü FİJET Başkanı Ticani Haddad verdi.
Ödül töreninde FİJET Dünya Başkan Yardımcısı Delal Atamdedeve FİJET Türkiye’den Hüseyin Kurtoğulları ile yönetim ve üyeler yer aldı.
FİJET Başkanı Ticani Haddad “Hedefimiz daha çok turizmdir. Altın Elma ödülü verildiği ülkelerde turizmin gelişmesi için bir simgedir” dedi.
Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) Başkanı Tijani Haddad, "Türkiye, dünya turizminde vazgeçilmez bir ülkedir. Turizm alanında çalışmalarımızı yaparken kültürel ve tarihi mirasımızı da korumalı ve gözetmeliyiz. Avrupalılar Türkiye'den ve Akdeniz'in güneyindeki turistik ülkelerden vazgeçemezler. Uzak Doğu yani Çin, Bangkok, Singapur ve Hong Kong gibi yerlerde turizm artmış gibi görünse de buralar yalnızca yedek turizm bölgeleridir”dedi.
ALI BOLTAÇ: ÖDÜL TARSUS TURİZMİNİ DÜNYAYA AÇACAKTIR
Ödülü Tarsus adına aldığını ve özel bir cam muhafaza içinde halka açık bir sergi alanında yer alacağını selirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Ödül Tarsus’un tüm yönetimlerini ve çalışanlarına geldi. Bu ödül bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu ödül ile Tarsus’un turizm kapısı dünyaya açılacaktır” dedi.
DELAL ATAMDEDE: TÜRKİYE’YE 7 KEZ ALTIN ELMA VERİLDİ
FİJET Başkan Yardımcısı Delal Atamdede Altın Elma ödülünün 60 ülkede 67 kez sahiplerini bulduğunu belirterek “68’ci kez Tarsus’a verilen ödül ile Türkiye’de 7’inci ödülünü aldı. Altın Elma ödülü verilen ülkeler arasında; Fransa, İngiltere, Romanya, Belçika, Tunus, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi ülkeler yer alıyor. Türkiye'de Altın Elma ödülü Antalya Kaleiçi, Nemrut Dağı, Ankara Hamamönü, Konya, Diyarbakır, İzmir ve son olarak Tarsus’a verildi” dedim.
ÖNEMLİ TURİZM ÇALIŞMALARI YAPIYOR
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, tarih, kültür ve gastronominin iç içe geçtiği Tarsus'un, uluslararası alanda hak ettiği değeri görmesi için önemli turizm çalışmaları yürütüyor.
Kentteki turizm rotasını daha cazip hale getirmek için saha çalışmalarını sürdüren Başkan Boltaç, tarihi ve kültürel mirası koruma projelerinden doğa dostu turizm uygulamalarına kadar birçok alanda yenilikler gerçekleştiriyor.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen program çerçevesinde heyet, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu.
ÖNEMLİ KATILIM
FİJET’in Dünya Turizm Oscarı olarak da nitelendirilen Altın Elma mükemmellik ödülü her yıl bir kuruluşa, ülkeye, şehre veya kişiye turizm düzeyini teşvik etme ve yükseltme konusundaki üstün çabaları nedeniyle veriliyor. Turizme katkı sağlayan destinasyonlara verilen “Altın Elma” (Golden Apple) ödülüne bu yıl bölgeye sağladığı kazanımlar nedeniyle Tarsus layık görüldü. Tarsus’ta yapılan Altın Elma, ödül törenine FİJET dünya yönetimi, Akdeniz Vakfı yönetimi ve FİJET Türkiye yönetimi katıldı.
ARŞİMET'İN ŞEHRİ SİRAKÜZA İLE TARSUS KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Altın Elma ödül töreni öncesi imzalanan anlaşma ile St.Paulus'un şehri Tarsus, İtalya'nın Sicilya Adası'nda banyo yaparken suyun kaldırma kuvvetini bulduktan sonra Yunanca 'Buldum' anlamına gelen 'Evrek!. Evreka! " diye sokakta çıplak koşan ünlü matematikçi Arşimet'in şehri Siraküza ile kardeş şehir oldu. Böylece tarihten gelen iki ünlü isim St.Paul ve Arşimed Tarsus'ta buluştular.
Siraküza, İtalya'nın Sicilya Özerk Bölgesi'de Antik Yunan çağında bir şehir devleti olarak kurulmuş, günümüzde Siraküza ilinin merkezi olan kent. Siraküza, Akdeniz'in ortasında bulunan Sicilya adasının güneydoğusunda Akdeniz'in İyon Denizi denilen kısmında Siraküza Körfezi'nde konumlanıyor.
KEMANCI ANNA VE AHMET BARAN EĞLENDİRDİ
Keman sanatçısı Belaruslu Anna'nın gösterisinden sonra sahne alan Ahmet Baran ve orkestrası galaya katılanları coşturdu. Konuk yabancı FİJET üyelerinden biri piyanoya oturarak gösteri yaptı. Daha sonra yerli ve yabancı konuklar orkestranın çaldığı Erik Dalı türküsünün ritmine kapılıp göbek attılar.
TARSUS ÖNEMLİ BİR DİNİ MERKEZ
Turizm alanındaki bu başarı, Tarsus’un uluslararası arenada daha fazla tanıtılmasına katkı sağlarken, şehrin kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda da büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Tarsus Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde, dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden biri olan Golden Apple (Altın Elma) ödülü Tarsus'a layık görüldü. Ayrıca Tarsus, Hristiyanlık dininin yönünü belirlemekte öncülük yapan Aziz Pavlus’un doğduğu ev ile önemli bir dini merkezdir.