Kıbrıs

Güncel

WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül başlıyor

Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan WorldFood İstanbul, 3 Eylül 2024 Salı günü kapılarını açacak.

27 Ağustos 2024 Saat: 13:07
WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül başlıyor
WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül başlıyor

 WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül'de başlıyor

Bu yıl da yoğun ilgi gören fuar, 80 ülkeden 900’ü aşkın yabancı satın alma profesyonelini Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde katılımcılar ile buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Gıda sektörü çatı kuruluşlarının bir araya gelip tarihi bir iş birliği ile hayata geçirdiği Türkiye Gıda Platformu'nun da desteğiyle “bölgesel ve uluslararası bir vizyon platformu” olan WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde rekora imza atarak katılımcı firma, ziyaretçi sayısı ve etkinlikleri ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri için fuarlar düzenleyen ICA Events tarafından organize edilen WorldFood İstanbul, sektörün gelişimine katkıda bulunarak Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Vietnam, Malezya, İsviçre, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Cezayir, Yunanistan, İtalya, Ürdün, Endonezya, Fiji, Özbekistan, Lübnan ve Amerika’dan katılımcıları ağırlayacak WorldFood İstanbul’a Çekya, Rusya, Tayland, Hindistan, Kore, Brezilya, Mısır, Çin, Tacikistan, Afganistan, Belarus, Polonya, İran, Sri Lanka ve Ruanda pavilyon olarak katılacak.

WorldFood İstanbul, Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmaya hazırlanıyor 

2024 yılının ilk yarısında ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 artan ve 13,86 milyar dolara yükselen tarım ve gıda sektöründe, WorldFood İstanbul güçlü bölgesel ağı ile Türkiye için yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları yaratıyor. Türkiye’nin gıda sektöründe önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkması ve 2024’ün ilk yarısında sektörde yaşanan ihracat artışıyla katılımcıların daha fazla dikkatini çeken fuarın ziyaretçi sayısının da geçen yıla oranla artması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda fuara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirten Fuar Direktörü Semi Benbanaste, merakla beklenen fuara dair görüşlerini şu şekilde dile getirdi: Geçtiğimiz yıl 73 ülkeden 800’ün üzerinde yabancı satın almacı ağırladık. Bu yıl da Almanya, Mısır, Fransa, Hindistan, İrlanda, Hollanda, Lübnan, Katar, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve Vietnam başta olmak üzere 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacağız. Fuara katılan markalar, sunulan ürün çeşitliliği ve ticari hacminin büyüklüğü fuarın bu kadar önemli bir yere sahip olmasını sağlayan diğer bir unsur. WorldFood İstanbul, sektördeki profesyonellerin bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurmalarına, iş birlikleri geliştirmelerine ve sektörel yenilikleri takip etmelerine olanak tanırken aynı zamanda, Türk şekerleme, lokum ve helva sektörünün uluslararası alandaki marka bilinirliğini artırmak ve global taleplere uyum sağlamak için önemli bir platform olacaktır.” açıklamasında bulundu.

20’yi aşkın tematik etkinlikte 100’ü aşkın fikir önderi ve şef, gerçekçi bir gelecek vizyonu göstermek üzere yeni eğilimleri, sektöre dair hedefleri, sürdürülebilir yatırımları, teknolojik gelişmeleri ve ihracat odaklı projeleri yol gösterici pek çok konuyla birlikte FOOD ARENA sahnesine taşıyacak.

4 gün boyunca 4 farklı ana tema altında ziyaretçilerine bilgi vermeye ve ilham olmaya hazırlanan FOOD ARENA Etkinlikleri’nin bu seneki içerik ortakları Türkiye Gıda Platformu (TGP), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER), Esmiyor, Yeni Çiftçi Platformu, Unilever Food Solutions (UFS), Gezimanya ve Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) olacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız