Kültür Sanat

Yalova Belgesel Film Festivali 23-26 Ekim’de başlıyor!

Yalova Belgesel Film Festivali, 23-26 Ekim’de izleyicilerle buluşuyor. Festivale Yalova’nın ve sanat camiasının önemli isimleri katılım sağlayacak.

22 Ekim 2024 Saat: 20:39
Yalova Belgesel Film Festivali 23-26 Ekim’de başlıyor!
Yalova Belgesel Film Festivali 23-26 Ekim’de başlıyor!

Yalova Belgesel Film Festivali 23-26 Ekim’de başlıyor!

Yalova’nın, sanatsal açıdan bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi hedefiyle başlatılan Yalova Belgesel Film Festivali, 23-26 Ekim’de izleyicilerle buluşuyor. Festivale Yalova’nın ve sanat camiasının önemli isimleri katılım sağlayacak.

 Yalova’da sanat ve film camiasını desteklemek amacıyla başlatılan Yalova Belgesel Film Festivali’ne bu yıl 770 belgesel başvurusu yapıldı. Festivalin organizasyon ekibinde Yalova Üniversitesi akademisyenleri, Yalova Valiliği, yerel yönetimler ve sanat camiasının önemli isimlerinin yer alacağı duyuruldu.

 Festivalin açılış programı 23 Ekim tarihinde, kortej yürüyüşü ve açılış konuşmalarının ardından; yönetmen Fehmi Gerçeker’in “O Çınar…” belgeselinin gösterimi ile başlayacak. Aynı zamanda festivalde sinema oyuncusu Menderes Samancılar’ın sevenleriyle bir araya geleceği imza etkinliği gerçekleştirilecek. İlk günün kapanışını  ünlü müzisyen Manuş Baba’nın konseri ile sonlandıracağımız Yalova Belgesel Film Festivali izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

 Yalova Belgesel Film Festivali genç ve amatör sinemacıları destekliyor

Yalova’nın sanatsal gelişimini destekleyen festivalde etkinlik boyunca çeşitli paneller, söyleşiler ve sanatseverlerin ilgisini çekecek birçok atölye çalışması düzenlenecek. Halil İnalcıkKültür Merkezi ve Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan atölye ve panellerde film kurgusu, senaryo yazımı, kamera çekim teknikleri ve film okuma teknikleri gibi çalışmalar yapılarak genç ve amatör sinemacılara katkı sağlanacak.

 26 Ekim Cumartesi günü 17.30’da düzenlenecek olan ve sektörün önemli ismi Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu’nun onur ödülü alacağı Yalova Belgesel Film Festivali’nin gala gecesinde, Filistin temalı özel bir belgesel gösterimi yapılarak izleyiciler bu anlamlı yapım ile buluşacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız